Spaken jullie verkochte naven ook in?

Op verzoek kunnen wij naven ook inspaken, of het om 1 of 100 wielen gaat, (bijna) geen klus is ons te gek.
Op verzoek leveren wij handgespaakte wielen of wielsets. Hiervoor hebben wij velgen van verschillende leveranciers tot onze beschikking maar het is ook mogelijk om de velg van uw keuze naar ons op te (laten) sturen.

Voor de Rohloff naaf, maar ook voor andere naven met een hoge flens, gebruiken wij bij voorkeur Ryde velgen uit de Andra serie. Deze velgen zijn speciaal geboord om een extreme knik tussen nippel en spaak te voorkomen.
Voor meer informatie of een offerte kunt u contact met ons opnemen.

Hoe moet ik een wiel inspaken?

Een van onze medewerkers heeft op zijn privé blog een leuk artikel geschreven waarin aan de hand van een aantal foto's beschreven wordt hoe een wiel ingespaakt kan worden. Hier de link naar dat artikel.

Bij naven met een hoge flens (b.v. Rohloff naaf of E-bike motor) en bij kleine (16"/ 20") wielen is het belangrijk te zorgen voor een 'normale' hoek die de spaken met de velg maken. In 26" of 28" wielen worden naven met een hoge flens maximaal 2 keer gekruisd, bij 20" wielen zelfs maar 1 keer.

Let bij het hernieuwd inspaken van een gebruikte naaf altijd op de spaakrichting. Door de spaakspanning en de krachten tijdens het gebruik van de naaf onstaan er deuken in het spaakgat. Bij hernieuwd inspaken moeten de spaken altijd in dezelfde richting gespaakt worden. Niet opvolgen van dit advies kan tot flensbreuk leiden.